7.12.2017

Maisemakuvia Suomesta - Rovaniemen retki


Rovaniemi 18-19.5.2017


Ryhmämme matkusti Rovaniemelle torstaina 18.5. Lähdimme matkaan ajatuksena kokea Rovaniemi ja Joulupukin kylä turistin silmin. Siinä onnistuimme! Vierailu Joulupukin kylässä oli ensimmäinen kaikille, joten koettavaa todellakin oli paljon. Yövyimme kylässä omassa mökissä, jossa oli tietysti sauna.

Turistien kannalta Joulupukin kylä on oiva vierailupaikka. Joulupukkihan on suomalainen olento, joka tunnetaan kaikkialla maailmassa. Vierailun kohokohtia olivatkin mm. Joulupukin haastattelu, Napapiirillä seisominen ja eri rakennuksissa käyminen. Talvella kylässä on mahdollisuus koiravaljakkoajeluun ja porojen kanssa oleiluun.

Suomalaisuus näkyi joka puolella. Heti Rovaniemen lentokentällä tietoisuus Joulupukista ei varmastikaan jäänyt epäselväksi. On mahtavaa huomata, miten Suomi on maailmankartalla – ja vielä aika isostikin!

Matka oli hieno ja hauska. Koimme kaikki paljon uutta. Opettajista Hanni oli meidän mukanamme matkalla. Voi olla, että reissu oli kaikille jännittävä ja antoisa – kyllähän se Joulupukin kanssa jutustelu aika jännää oli 😉

Vilma Kiikkala 16H