7.12.2017

Maisemakuvia Suomesta -projektin esittely

Kaurialan lukiossa alkoi tammikuussa 2017 yhteistyössä ruotsinkielisen ystävyyslukiomme Ekenäs gymnasiumin kanssa projekti ”Maisemakuvia Suomesta - Panoramabilder från Finland”. Projektiin osallistui koulustamme yhdeksän opiskelijaa ja kaksi opettajaa. Tammisaarelaisia opiskelijoita oli mukana kuusi ja opettajia kaksi. Projekti oli täten kaksikielinen ja kaikissa ryhmissä oli opiskelijoita molemmista kouluista.

Projekti kesti koko Suomi 100 -juhlavuoden ajan. Opiskelijat laajensivat ja syvensivät Suomi-kuvaansa vierailemalla Suomessa eri kaupungeissa ja paikkakunnilla tutustuen mm. historiaan, kulttuuriin, luontoon. Vierailujen aikana kerättiin kuva-, video-, ja äänimateriaalia, jota koottiin multimediatuotoksiksi.

Projektin käynnistyessä tammikuussa kävimme Helsingissä, jossa opiskelijat saivat koulutusta videoimiseen ja editointiin, sekä tutustuivat toisiinsa. He alkoivat myös työstää projektia keräämällä videomateriaalia. Opettajat jatkoivat projektin suunnittelua.

Kevään aikana on vierailtiin Turussa ja kaksi ryhmistä toteutti omavalintaiset matkat Porvooseen ja Rovaniemelle. Syksyllä loput ryhmistä tekivät omat matkansa Vaasaan ja Hämeenlinnaan sekä Iittalaan.

Suomen 100-vuotisjuhlapäivän lähestyessä opiskelijat koostivat projektin aikana keräämästään materiaalista valmiit videot ja kirjoittivat myös Kaurialan lukion Suomi 100 -blogiin lyhyet matkakertomukset. Opiskelijoiden videotuotokset ovat nähtävissä kartalla, johon pääset klikkaamalla tästä. Matkakertomuksia taas voit lukea alla olevista blogipäivityksistä.


Hanni Halonen, Johanna Hurskainen