25.4.2017

Maisemakuvia Suomesta - yhdessä Ekenäs Gymnaniusim kanssa TurussaKaurialan lukiolla on Suomen juhlavuoden kunniaksi yhteisprojekti pitkäaikaisen ystävyyskoulumme Ekenäs Gymnasiumin kanssa. Maisemakuvia Suomesta -projektin merkeissä tutustutaan sekä omaan kotiseutuun että muutamaan muuhun kohteeseen kotimaassamme. Aineistoa kerätään kevät- ja syyslukukauden ajan ja lopputulos on monimediainen poikkileikkaus Suomesta, opiskelijoiden näkökulmasta.

Tammikuussa järjestettiin ensimmäinen kokoontuminen Helsingissä, jossa opiskelijat muodostivat ryhmiä, saivat koulutusta videokuvaamiseen ja editoivat kaupungilla filmaamiaan pätkiä.

Maaliskuun puolivälissä suuntasimme toiselle projektimatkalle Suomen entiseen pääkaupunkiin, Turkuun. Sää oli opintoretkeä kohtaan erittäin suotuisa ja historiallinen kaupunki tarjosi monenlaista nähtävää. Erikoisin kokemus saattoi olla tanssiteatteriesitys, joka oli omistettu 100 vuotta täyttävälle Suomelle. Sata lasissa – rakkauden viiltoja yhdisti ihmiselämän eri vaiheet maamme historiaan tuoden lavalle runsaasti huumoria ja kliseitä, mutta myös uusia ajatuksia suomalaisuudesta.

Seuraavana päivänä kerättiin omaa materiaalia ryhmien töitä varten kierrellen kaupungilla, tutustuen esimerkiksi jokivarteen ja Turun tuomiokirkkoon. Yksi ryhmä ehti myös käydä Wäinö Aaltosen museossa tutustumassa Touko Laaksosen taiteesta kertovaan näyttelyyn Tom of Finland. Musiikista ja miehistä, joka on osa Suomen satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Projektilaiset koostivat matkastaan videoita, joista alla yksi esimerkki: